dinsdag 2 september 2014

Washington, Great Falls en white House

Vanaf Hershey zijn we rustig vertrokken om via Lancaster (ff shoppen?) naar Grat Falls te rijden. De watervallen bij Washington en de Potomac.
Viel het in Lancaster nog wel mee met de warmte.... In Great Falls niet. Jongens wat was bet. Daar warm. De hele vakantie is het nog qua gevoelstemperatuur nog niet zo heet geweest.

Moeders vindt het wel best en die blijft in de schaduw boek lezen. Ik moet zo nodig alledrie de overlooks van die watervallen doen natuurlijk. Zwetennnnnn. Het is een trash free park en er is maar 1 plek met toiletten. Laat dat nou erg ver zijn. Dat trash free helpt niet zo. Ze geven je vuilniszakken om je zooi in te doen maar dat helpt niet want iedereen laat kennelijk overal wat staan. Ook de toiletten ben ik nog niet zo smerig tegengekomen. Maar hé als je moet dan toch maar wel.

We leveren de auto in en toen kwam uitdaging 2 van vandaag. We staan daar met onze bagage, koeltassen en weet ik veel. Teveel in ieder geval maar we gaan alles pas in 4 koffertjes doen als we weggaan. Op zoek naar een bagagekarretje stuit ik op een leeg depot. Dan maar naar de andere terminal is het advies van budget rent a car(niet onze Alamo). Een takke-eind lopen en dan kom je bij de bagagekarretjes en is de machine out of order. Ja en dan???.......

Het is nog al even naar de terminal waar de taxi's staan. Ik vraag het aan Alamo. Ze zeggen dat de taxi niet naar de auto's mag. Hoe kom ik dan daar met mijn moeilijk lopende moede? Ik dik het nog even aan!
Ja, geen idee zegt deze niet zo klantvriendelijk en ietwat onnozele persoon.
Naar de balie waar ze de papieren regelen dan maar. Ik kijk nogal hulpeloos ( met opzet, maar ik begin het ook wat te worden zo.) en een vrouw achter de balie vindt dat er een oplossing moet komen. Ze loopt mee naar beneden, vraagt bij de bevriende Rentals of er nog karretjes zijn. Nee natuurlijk niet want dat had ik ook al gedaan. Aangekomen bij moeders kijkt ze naar haar en de bagage en bedenkt wat anders. Er wordt een grote GMC gehaald. De bagage achterin de laadbak gesmeten en we worden door onze rental jongen naar de taxi gebracht.
Geweldig wat een vrouw! Goede oplossing.

Met de taxi dan naar het centrum. Is ongeveer twintig minuten en een aardig meneer uit Eritrea oorspronkelijk brengt ons naar het hotel. Hij is reuze blij met de fooi en wij ook met hem. We worden netjes afgeleverd. In tegenstelling tot het wegbrengen. Daarover later meer.

De dagen die volgen zijn warm met af en toe flinke regenbuien. We hebben de  hop on en hop off tickets met de bus n deze zijn ronduit prima. De warmte speelt ons parten daarom splitsen we bezienswaardigheden op in twee dagen en gaan we eerder eten om af te koelen.
De eerste dag is het hardrock cafe. Altijd geslaagd. Deze is wel wat klein en vol en gehaast. De. Minste die we gehad hebben. Ik heb inmiddels zoveel punten dat we dertig dollar korting krijgen op de rekening. Hoe leuk is dat! We zijn net op tijd bij het hotel en dan begint het te hozen. Maar goed daar hebben we geen last van.

We zijn verhuisd van kamer en als ik in bad wil hebben we geen stop. Das toch wel raar voor zo'n hotel. We hebben nu een air so pure kamer met een luchtzuivering die ervoor zou zorgen dat je energieker opstaat. Das toch leuk als je  member  bent. Het heeft zo zijn voordelen. Alleen iedere keer die koffers op laten halen om te wisselen is iets lastig. Toch maar naar beneden en daar vinden ze het heel vervelend en zorgen met een urgent call voor een spoedreparatie. Het duurt al met al een uur en dat vinden ze vervelend en ik krijg een korting op de rekening aangeboden. Dat nemen we gematigd blij aan :D.

Dag twee is zo niet nog heter en we gaan als eerste stop onze boottocht vanuit Georgetown doen. Daarna naar het Lincoln memorial en vietnammonument. Deze hop in is ideaal aangezien we geen mega-afstanden hoeven af te leggen en hij stopt overal waar de toeristische trekpleisters zijn. Dat vind ik helemaal geen probleem en moeders staat nog net niet te juichen. Dat is wel ons ding. We stappen uit bij de laatste halte van vandaag: the White House. Ik voel me net die vrouw uit de serie Scandal als ik door zo'n poortje loop.ik wil de voorkant en achterkant fotograferen. Het blijft helaas bij de achterkant want ook hier begint het te hozen.. We pakken een taxi bij het hotel waar moeders op het terras zat en we laten ons brengen naar Fogo de Chao dat Braziliaanse steakhouse waar we op eerdere reizen ook geweest zijn. DICHT!? Hè hoe kan dat nou? We waren wat te vroeg. Ojee een dik half uur onder een kapje in de regen is ook niks. Bij de pub op de hoek (Elephant and Castle ) gaan we een drankje doen om de tijd te doden( hè wat vervelend) en te schuilen en wachten we tot het restaurant open is. We zitten aan de bar en moeders raakt daar altijd wel aan de praat.

Na ruim drie kwartier gaan we naar het restaurant. Het is ook weer droog en nog steeds warm. We eten hier weer heerlijk en vinden het een uitstekend afsluiter van de vakantie. Morgen wacht de reuze uitdaging: inpakken. Gelukkig hebben we een late check out.( half twee).

Het is gelukt, alles zit in de vier koffertjes. Na veel zwéten, passen en meten is het klaar. Op naar Dulles International airport. Het hotel heeft een taxi geregeld. Wat een hork die man. Hij wilde cash terwijl ik betaalde met credit card. Dat had ik ook tegen het hotel gezegd? Maar goed geen airco en de rámen open de hele rit. Arme mama hele haar verwaaid en het zat zo netjes hahaha. Hij dumpte de koffers op straat en doei. Tja we zijn beter gewend. Maar ach we zijn nog steeds in vakantiemood. Redelijk snel zijn we door security en bagage heen. Op naar de lounge en daar hangen we nu al even om te wachten op ons vliegtuig. We komen niets te kort en lezen een boek en ik schrijf nog even een verslAgje hier. Hopelijk hebben we het een beetje kunnen bijhouden en jullie een indruk kunnen geven. Morgen zijn we er weer en praten we nog wel live bij met iedereen de komende weken.

Groetjes uit een zonnig Washington. Wietske en Tine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten