vrijdag 22 augustus 2014

Gatlinburg of Oostenrijk?

Aantal kilometers: 638 en wat naar het Nationale park 
Hotel: the park Vista  Doubletree hy Hilton

Na een lange trip waarin behalve rijden weinig gebeurde komen we tegen zevenen aan in Gatlinburg. Vier jaar geleden waren we hier ook maar te kort. Moeders vindt het erg op Oostenrijk lijken en daar houdt ze ook van dus vandaar 4 nachten hier.

Dag 1: shop till you drop in Sevierville een grote outlet op 18 kilometer van onze standplaats. We zijn rustig aan begonnen en we hebben ontbijt in het hotel tot 11 uur. We zijn dus rond 12 uur pas in de Mall.  De eerste winkel: hé dat moet Tommy Hilfiger weer zijn.
 Daar zijn we iets meer dan een uur en hebben leuke outfits gekocht. Rachid had nog een cadeautje tegoed dus daarvoor ook geslaagd.nog even naar Nautica voor dat ene shirtje dat net niet lukte in Myrtle Beach. Ook gelukt. Op naar onze welverdiende koffie bij Starbucks. We kijken nog bij wat andere winkels maar kijken meer dan we kopen. Dan een lekkere lunch bij het nieuwe Hard Rock Café in Pigeon Forge. Echt dichtbij. De andere zat in. Gatlinburg maar is hierheen verplaatst. Ook leuk en dat maakt mijn pins en glazen uit Gatlinburg echte collectors items!!!
We kiezen the Jumbo Combo en een koffie na. Heerlijk! Onze laatste uitje van vanavond in een voorstelling van de Dixie Stampede. Een twee uur durende  show met paarden en van alles en nog wat. We krijgen ook eten voorgeschoteld. Dat is niet zo wat en we eten alleen het soepje op. De show was super en echt entertainment. Als we bij de auto komen blijkt het flink te hebben gehoosd. Onderweg naar het hotel worden we. Og omgeleid vanwege omgevallen bomen. We ploffen op bed na een intensieve dag.

Dag 2
Vandaag en morgen gaan we het Nationale park in. We gaan eerst naar Cades Cove. Een rondje of wel loop van ongeveer 12 Miles. Als het goed is gaan we beren zien. Ze hebben al heel veel meldingen gezien. We doen dat in de auto en mogen in een mooi sukkelgangetje van 15 Miles de rote gaan rijden. We stoppen bij een uitkijkpunt endaarna bij het visitors center op ruim 6 Miles. Helaas we hebben nog geen gelul. Maar dan zien we op aangeven van een parkranger een zwarte beer. Alle beren in dit park zijn wild dus er is niets gearrangeerd. Ruimschoots de tijd neemt dit beertje om takken en blaadjes te eten. Geduld is een schone zaak dus na een twintig minuten komt hij of zij uit de boom. De beer wordt weggejaagd door de rangers om gevaar voor mensen te voorkomen. Dan maar even een pitstop bij de toiletten en verder met onze tour.we verlaten het center en hebben wederom geluk. De auto voor ons stopt dus dan weet je dat er iets aan de hand is. Ja hoor een grotere beer dan net steekt de weg over en we krijgen goed de kans om mooie plaatjes te schieten. Wat een geslaagde dag. Nog even wat eten bij tgi Friday, voor wie het wil weten dit staat voor: thank God iTS Friday, wat doen we er dan op donderdag? Tja lekkere trek en we willen nog helemaal niet dat het vrijdag is. Ik bestel vast de drankjes terwijl moeders naar de WC is. Maar ze zijn streng als ik het drankje bestel, hoe oud is ze is ze al 18? De buurman bij het tafeltje schiet al in de lach als ik 72 zeg. We eten heerlijk en vergapen ons aan de aparte types die voorbij lopen.

Dag 3
Weer het bos in maar nu de andere kant op. Net als gisteren even een paar keer een wandeling gedaan van een paar Miles. Ik stuit op iemand die ik er nogal Nederlands uit vindt zien. Ik heb het juist. Heel aardig en we lopen gezellig naar beneden. Hij heeft nog wat meer kilometers voor de boeg maar hij heeft wel een leuke trip uitgezocht. We gaan terug naar het dorp en storten ons in het drukke gedeelte. We gaan Moonshine proeven een heel sterk drankje uit graan. Moeders geniet van. Ruim 10 smaakjes en een paar mixen. Ik doe de Blackberry ( niet te zuipen) en watermeloen erg lekker maar ook de ananas is dit keer niet mijn ding. Wat souvenirs rijker zoeken we weer een lekkere " vreetschuur" op. We kiezen voor " dicks last resort". In 1 woord HILARISCH!we krijgen een papieren muts inclusief schunnige tekst en hele foute obers. We lachen wat af en het eten is prima. We gaan richting hotel en pakken de boel vast bij elkaar. We moeten morgen om 18.00 uur in Louisville KY zijn en willen onderhand nog stoppen bij Four Roses de Whisky distilleerderij.

Tot de volgende keer en dan hopen we wat over de paardenshow en wedstrijden te laten zien.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten