dinsdag 26 augustus 2014

Louisville extreem en vooral warm!

Op weg naar Louisville konden we helaas niet meer naar Four Roses distillery. Het was kiezen of delen. Of te laat op the horse show of nog langs de whiskyfabriek.
Daarnaast kregen we te maken met flinke hoosbuien. Om half 6 waren we in het hotel. Even de spullen lossen en opfrissen en hup naar gate 3 van het State fair terrein.
Jongens, druk daar! Ze schatten het op 75000 mensen hahaen wij waren daar twee van.

Mama gedropt bij de drop off en een plekje in de rijen invalideplekken zoeken. Er ging een stel weg en die gaven me de tip dat ik op hun plek kon staan. Prachtig.
Er liepen wel veel mensen in gala. Bij navraag bleek dat mensen dit doen voor de horseshow en omdat het de laatste dag van de fair is.

De horseshow dan. Het is inmiddels kwart voor 7 en een megacola voor moeders en een programmaboek rijker op zoek naar onze plek. Prima uitzicht maar het was wel wat krapjes.
Van 7 tot 11 zou nog een lange avond en zit worden.
Wat vonden we ervan?
Tja anders. In niets leek het op een paardenwedstrid zoals we gewend zijn. Nou ja misschien wat Eext -achtig.veel karretjes en Saddlebredpaarden een heel apart gezicht. De hoofdprijs was 100.000 euri dus het gaat wel ergens over.
Bij de finale ging een dominee ons voor in gebed etc. Dus het is nogal een happening. Het stadion vulde zich snel en in de pauze nog wat warme nootjes gehaald. Ze waren out of hotdogs???

De avond vliegt voorbij. We hebben stijve knieën maar een interessante avond gehad. Op naar de auto. Het is inmiddels minder gaan regenen en tegen twaalf uur zijn we in het hotel.
De volgende dag dan maar wat rustig aan doen.
We gaan naar Fourth street live het entertain- en shop district van louisville.

Twee dingen: er komen is bijna onmogelijk want 3 en 4th street blijken helemaal afgesloten. Via een grote omreis weten we een plekje te bemachtigen in een parkeergarage. Het si bloedje heet. Eigenlijk wil ik ff shoppen en moeders wil wat drinken in het hard rock café. Mijn shopmoment is van korte duur want alles is dicht vanwege de triatlon. Al die straten waren daarom afgesloten en de finish is voor het hard rock cafe. Ze zijn die ochtend om 7 uur begonnen met 3 Miles zwemmen, 112 Miles fietsen en dan nog een volle marathon. Er moeten 400 mensen medisch behandeld worden. Dit komt mede door de hitte.
Na een lekker maaltijd in het hard rock zien we de binnenkomst van de nummer 1 bij de mannen. Die stort letterlijk ineen na de finish. We zoeken de auto op en willen naar het hotel. Dat willen is duidelijk maar het kunnen niet. Wat een ramp. We doen een hele sightseeing in goede en slechte buurten en de afstand van ons hotel tot hard rock was 3,2 km en we hebben er ruim 2,5 uur over gedaan en het bleef maar heet en filerijden. Dat was niet helemaal het plan. Maar even chillen vanavond.

De volgend dag staat  Churchill Downs op het programma. De meeste tours zijn Ingekort vanwege de warmte. Gelukkig is het museum lekker koel. We doen daarna een korte buitenrondleiding en om half 3 de tour bij de stallen in een auto met airco. Goed om te zien en er wordt veel verteld. Dan terug naar de auto maar de jongen uit het restaurant geeft de twee buitenlandse dames nog twee souvenirglazen mee. Hoe aardig is dat!

Nog even een hapje in het Louisville Cardinals restaurant. Heerlijk we hebben zelfs in onze "booth" een eigen tv. Rond half 8 hebben we het wel gehad en zij we geveld door de warmte. Na Dallas en even lezen is de dag om. Morgen een lange reismagazine voor de boeg. Dus dat wordt mooi uitzicht en kilometervreten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten